Boeken ‘De Schrans’ en ‘de Verlengde Schrans & de Badweg’ nu online!

Nu de boeken niet meer zijn te verkrijgen heb ik besloten om ze op mijn site te zetten. Veel lees- & kijkplezier!

• boek ‘De Schrans’:

• boek ‘de Verlengde Schrans & de Badweg’:

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.

2 Responses to Boeken ‘De Schrans’ en ‘de Verlengde Schrans & de Badweg’ nu online!

 1. Bert Lindner says:

  Geachte heer Dalstra, beste Johan,

  Wat een mooie en informatieve boeken heeft u gemaakt over de Schrans. Kort geleden ben ik in de familiegeschiedenis van mijn moeders kant gedoken: Overdijk. Deze woonden vanaf eind 1700 te Huizem. Het waren melktappers, boeren, melkventers, et cetera. Met de boerderij is het niet goed afgelopen geloof ik. De reden is mij onbekend.

  Met de informatie uit uw boeken kan ik me een beeld vormen hoe een en ander er in het verleden uitzag. Met een grote zekerheid weet ik dat de boerderij op de foto uit uw boek “de Schrans” pag 19 van circa 1785 tot 1855 familiebezit was. Dit kan ik op de kadastrale kaarten van 1832 zien. Weet u wellicht of het oude adres van de boerderij Schrans 88 was?

  Dank voor de informatie.

  Met vriendelijke groeten,

  Bert Lindner (1962)
  Middelburg

 2. Paul Bron says:

  In de avond van 6 september 1840 brak brand uit in de boerderij van Auke Tijmens Overdijk. Hij was die avond met zijn vrouw op bezoek bij familie of vrienden in Warga.
  De kinderen waren wel thuis, maar de deuren waten gesloten. Vreemden braken in huis om hen te bevrijden. Volgens ooggetuige Doeke Hettema was de boerderij in de as gelegd. Hij deed verslag van de brand en de gevolgen in zijn dagboek. Het verhaal is te lezen in het boek Kroniek van een Friese Boer, bewerkt door H.Algra, uitgever Wever.
  Aan te vragen via de openbare bibliotheek

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.