Ik ben weer online

Beste lezers,

vandaag 8 december 2010 ga ik weer los. Een gedenkwaardige dag. John Lennon werd op 8 december 1980 vermoord en op 8 december 1944 was de Overval op de Leeuwarder Gevangenis, waarbij vele verzetstrijders spectatulair werden bevrijd. Ik ben op 15 april 2009 gekozen als voorzitter van de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd. Een fantastische vereniging met een enthousiast bestuur, enthousiaste medewerkers in de werkgroepen, vele vrijwiligers, verrassende activiteiten,kortom allemaal heel inspirerend. Sinds een week hebben we 1700 leden. Kijk eens bij www.aedlevwerd.nl Ik ben al weer een tijd bezig met het verzamelen van info over de geschiedenis van de Verlengde Schrans, de Badweg/Juffersreedje/ Huzumer Ijsbaan Tjallinga/Zwembad Huizum/Stroopfabriek. Er komt dus een vervolg op het boek de Schrans, een historische beschrijving. Dus wie nog bijzondere dingen weet, of mensen kent, die hierover kunnen vertellen, laat het me weten.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ik ben weer online

 1. Joke Bosloper-de Vries schreef:

  Met veel plezier heb ik uw boek gelezen over de Schrans, Verl. en Badweg. Vooral het verhaal van de autosloperij aan de Badweg had mijn interesse. Mijn vader, dhr. L. de Vries, was eigenaar van die sloperij.
  Vanaf ± 1964 heeft een aantal jaren, aan de voorkant van de stroopfabriek, een woonwagen gestaan van de fam. Van den Akker.’
  Zijn hier ook foto’s van in omloop? De familie heeft hier geen enkele foto van.
  Deze familie viert binnenkort een huwelijksjubileum. Ik zou hen zo graag dan verrassen met een foto van hun salonwagen aan de Badweg.
  Misschien bent u in het bezit van deze foto of weet u een adres waar ik ze kan zoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.